Flipping


Flipping (top açma) vuruşu; kısa atılan servisleri, vuruşları karşılamak ve atak olarak geriye göndermek için kullanılır. 
Backhand top açma, backhand stop vuruşu ile aynıdır. Ancak forehand  top açma backhand top açmadan farklı olarak yapılır. 

Top açma çapraza, ortaya doğru ve rakibin zayıf olduğu taraflarına doğru yapılmalıdır. En etkili top açma çapraza doğru yapılanıdır. Rakibin ortasına doğru yapılan top açma, rakibi karmaşa içine sokar.

Top açma vuruşunun önemi
Vuruş pozisyonuna uzak kalındığı durumlarda top açma yapma yapmak rakibe karşı aldatıcı bir etki yapmaktadır. Aynı zamanda kısa atılan topların geriye gönderilmesinde en etkili vuruş çeşididir.

Top açma vuruşunun yapılması
Sağ bacak masanın altına doğru girebileceği yere kadar uzatılarak topa doğru hamle yapılır. Vücudun ağırlığı çoğunlukla masanın altındaki ayak üzerindedir. Vücut topa temas  edilecek yere doğru uzatılarak raketle de bu noktaya ulaşmaya çalışılır.

Backspin topa karşı bilek aşağıya doğru bükülüdür. Raket zemine dik olacak şek,ilde açılarak temas noktasının hemen arkasına getirilir. Topa doğru avuç içi çevrilerek ileriye doğru hamle yapılır. Bilek hafifçe yukarıya ve ileriye doğru itilir. Topa temas sırasında bilek döndürülerek raket kapatılır.

Hızlı gelen topspin topa karşı bu hareket ileriye doğru bir hamle ile yapılır. Backspin topa karşı raket biraz daha açılıp yükseltilmelidir. Raketin topa teması topun alt arkasına doğru yapılmalıdır. Topun nereye gitmesi isteniyorsa, temas onun çaprazına doğru yapılmalıdır. Top açma yapıldıktan sonra ilerideki ayak hemen çekilerek hazır pozisyona geçilmelidir.

Forehand top açma
1. Sağ adım masanın altına doğru alınır.
2. Vücudun ağırlığı sağ ayak üzerindedir.
3. Vücudun üstü topa dönük durumdadır.
4. Raket tamamıyla topun arkasındadır.
5. Backspin topa karşı raket açıktır.
6. Topspin topa karşı raket dik konumdadır.
7. Bilek geriye bükülüdür.
8. Bilek ve dirsek çabuk hareket etmelidir.
9. Backspin topa, topun çevresinden yukarı doğru sıvazlama
yapılır.
10. Topspin toplara karşı raket temas anında düz ve açıktır.
11. Topa aşağı doğru geniş forehand ile vurulur.
12. Hareket ileriye doğru doğal olarak devam eder.
13. Öndeki ayak hızla geri çekilerek başlangıç pozisyonuna 

Top açma vuruşundaki hatalar ve düzeltilmeleri:
1. Backspin topa karşı yapılan top açmada top nete takılıyorsa; raket açılarak yukarıya doğru kaldırılır ve topa alttan vurulur.
2. Topspin topa karşı yapılan top açmada, top yukarıya doğru gidiyorsa; raket kapatılarak topa düz vurulur.
3. Top açma yaparken zorluk çekiliyorsa; Topa dikkat edilir, bilek geriye doğru çekilerek topa temas edilir.
4. Denge bozuluyorsa; İyi bir adımlama yapılmalıdır.