Malzeme Bilgisi

Top
Masa tenisi topu selüloit ve benzeri plastik malzemeden yapılmıştır. 40 mm çapında ve 2,7 gr ağırlığında küresel bir şekle sahiptir. Rengi mat olmak şartı ile beyaz, sarı ve turuncu olabilir. 30 cm yukarıdan bırakıldığında, tenis masası üzerinden 23 cm yukarıya zıplamalıdır.


Raket
Masa tenisi raketi herhangi bir boyut, şekil ve ağırlıkta olabilir.  Raket; sap, tahta ve kaplama olmak üzere üç kısımdan meydana gelir. Sporcular kullanım rahatlıklarına ve oyun sitillerine göre istedikleri raketle oynayabilirler. 

Sap
Raketin kavrandığı kısımdır. Düz, konkav, konik ve anatomik olmak üzere dört çeşit raket sapı bulunur.
        Konkav                           Düz                                  Konik                                                     Anatomik

Raket Tahtası
Raketin, üzerine kaplama yapıştırılarak topa vurulun bölümüdür. Raket tahtasının kalınlığının en az  % 85’i doğal tahtadan ve özel ağaçtan yapılmış olup içi karbon ve benzeri materyallerle sertleştirilmiştir. Bu sertleştirme maddeleri de toplam tabla kalınlığının  %7,5’undan veya 0,35 mm. den  fazla olmayacaktır.

Kaplama
Kaplama; raket tahtası üzerine yapıştırılan bölümdür. Topa, vuruş ve dönüş özelliklerini kazandırır. Halen kullanılmakta olan raket kaplamaları; süngersiz ve pütürleri dışa dönük, süngerli ve pütürleri dışa dönük, süngerli ve pütürleri içe dönük ve süngerli, pütürleri uzun ve dışa dönük olmak üzere dört çeşittir. Pütürleri dışa dönük lastiklerin yüzeyinin 1 cm2  sinde en az 10 en fazla 50 pütür bulunmalıdır. Pütürleri içe dönük lastiklerin yüzeyi pürüzsüz olmalı ve kalınlığı 2 mm. yi geçmemelidir.
Masa
Masa tenisi masası; 274 cm uzunluğunda, 152,5 cm genişliğinde ve yerden 76 cm. yüksekliğinde yatay bir düzlemdir. Masanın üst yüzeyinin kenarları 2 cm kalınlığında beyaz çizgi ile sınırlıdır. Her iki uzun kenara paralel olan ve masayı uzunlamasına ikiye bölen 3 mm kalınlığında beyaz bir çizgi bulunur (bu çizgi çift maçlarında gereklidir).

Ağ Takımı
Ağ takımı; masayı enlemesine iki eşit bölüme ayırır. Ağ takımının dikmeleri her iki uzun kenardan 15,25 cm dışarıdadır. Ağın masa yüzeyinden yüksekliği 15,25 cm dir.